Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Päämäärätietoisuus

Lisätty 07.05.2021

 2 Kirje korinttilaisille 4: 17-18

 ”17 Tämä hetken kestävä, kevyt ahdistuksemme tuottaa määrättömän, ikuisen kirkkauden meille, 18 jotka emme kiinnitä katsettamme näkyviin vaan näkymättömiin, sillä näkyvät ovat ajallisia mutta näkymättömät iankaikkisia.”

 

1 Kirje korinttilaisille 9: 24-25

 ”24 Ettekö tiedä, että ne, jotka juoksevat kilparadalla, tosin kaikki juoksevat, mutta vain yksi saa voittopalkinnon? Juoskaa tekin niin, että saavutatte sen. 25 Jokainen kilpailija noudattaa kaikessa itsehillintää, nuo saadakseen katoavan seppeleen mutta me katoamattoman.”

  

Katoaako meillä arjen pyörteissä helposti päämäärätietoisuus? Meillä uskovilla olisi tärkeä säilyä kirkkaana mielessä meidän päämäärä, taivaallinen koti Jeesuksen luona. Jos me kiinnitämme katseemme näihin maallisiin, näkyviin asioihin pelkästään, katoaa meiltä päämäärätietoisuus. Ei kannata antaa liian suurta painoarvoa näille näkyville asioille, vaan niille näkymättömille. Sehän ei käy meiltä ihmisiltä helposti, vaan vaatii harjoittelua. Raamattu ei lupaa helppoa elämää, vaan Paavali vertaa vaellustamme kilpaurheiluun. Urheilija harjoittelee sinnikkäästi ja noudattaa itsehillintää, jotta pärjäisi kilpailussa ja saisi voiton seppeleen. Paavali sanoo: "En siis juokse umpimähkään enkä nyrkkeile kuin ilmaan huitoen, vaan suuntaan lyönnit omaan ruumiiseen ja alistan sen tottelemaan."  1 Kor 9:26-27

Herra lisätköön meille sinnikkyyttä ja auttakoon kiinnittämään katseemme iankaikkisiin.

-Marjo Keränen-