Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Seurakunnan jäsen Marjo Keränen (0445024794) toimii sielunhoitoterapeuttina,

lisätietoa hänen palveluista löydät täältä: www.jes61.fi

 

Tapojemme orjat

Lisätty 03.02.2020

Meillä ihmisillä on monesti automaattisia toimintoja. Laitoin huoneeseen liiketunnistimella olevan lampun, jota ei siis tarvitse sytyttää eikä sammuttaa, mutta huomasin, että olin sen kuitenkin sammuttanut...automaattisesti. Samoin on senlaita, mitä sanomme. Monesti ihan automaattisesti suusta pääsee jotain, mitä ehkä kadumme. Tai ihan harmittomia lausahduksia, mitä olemme tottuneet sanomaan. Tai suoranaisia valheita, mitä jälkeenpäin itsekkin ihmettelemme, että miksi sanoin noin. Tällaisesta valheiden suoltamisesta Jumala otti minut kiinni, joitakin aikoja sen jälkeen kun olin tullut uskoon, yhtäkkiä tajusin tekoni ja sain muuttua. Meillä uskovilla on mahtava tilaisuus Jumalan avulla vapautua tällaisista automaattisista toiminnoista ja myös ajatusmalleista. Saamme uudistaa koko mielemmekin. Rukoilen Jumalan kansalle mielen uudistusta!

Kirje Roomalaisille 12:2

 "Älkää mukautuko tämän maailmanajan menoon, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, jotta voisitte tutkia, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää, hänen mielensä mukaista ja täydellistä."

-Marjo Keränen-

Lue kokonaan »

Pohdintaa mieliksi olemisesta

Lisätty 27.01.2020

Roomalaiskirjeen neljännessätoista luvussa Paavali kehoittaa Roomalaisia ja myös me voimme ottaa opiksi, että hyväksymmme joukkoomme uskossaan heikko ihminen, rupeamatta väittelemään mielipiteistä. Meidän ei tulisi tuomita toisiamme, eikä halveksia, vaan tavoitella sitä, mikä edistää rauhaa ja rakentumista. Viidennessätoista luvussa meitä kehoitetaan olemaan lähimäisellemme mieliksi. Tässä ei kuitenkaan tarkoiteta sellaista mieliksi olemista,  joka unohtaa kokonaan omat tarpeet ja tunteet. Esimerkiksi ihminen, jolla on hylkäämisen haava, voi käyttää elämänsä toisten mielistelyyn ja miellyttämiseen, sen takia, että hänet hyväksyttäisiin, eikä hylättäisi. Tähän sisältyy oman edun tavoittelu. Tällainen ihminen voi olla "liian kiltti" eli ei osaa sanoa koskaan ei, hän väsyttää itsensä elämällä toisten mieliksi kaikessa. Raamatussa kuitenkin mainitaan, että tulee rakastaa itseään. Tulee ottaa huomioon myös omat tarpeet, eli laittaa ensin itselleen "happinaamari" että voi auttaa muita. Jos ei huolehdi itsestään ja omista tarpeista, ei myös jaksa loputtomiin huolehtia muista. Monissa tilanteissa on todellakin viisautta olla toiselle mieliksi, että hän rakentuisi, eikä hajottaa toisiamme ja ihmissuhteita turhilla väittelyillä. Jos joku uskoo ettei saa syödä lihaa niin kunnioitetaan hänen päätöstään.

Tärkeää on lukea Raamattua laajemmin, että ymmärtää, mitä missäkin kohdassa tarkoitetaan.

”Koska Jumala on katsonut meidät kelvollisiksi julistamaan evankeliumia, me emme puhuessamme pyri olemaan mieliksi ihmisille vaan Jumalalle, joka tutkii sydämemme.” (1. Tess. 2:4)

"Kärsivällisyyden ja lohdutuksen Jumala suokoon teille, että te olisitte yksimieliset keskenänne Kristuksen Jeesuksen mielen mukaan." (Room 15:5)

-Marjo Keränen-

Lue kokonaan »

Pienet asiat

Lisätty 20.01.2020

Olen kokenut yliymmärryksen käyvää rauhaa. Olen kokenut iloa. Iloitsen lumesta, kauniista maisemasta, siitä kun kaupan hyllyllä on jäljellä yksi paketti granaattiomenoita ja yksi ahvenfile, ihan kuin minua varten. Kiitollisuus kumpuaa sydämmestäni, kiitos Jeesus. Elämä koostuu pienistä asioista. Tuli hyvä mieli kun jätteiden kierrätys paikalla nainen hymyili minulle.

Välillä myös pienet negatiiviset asiat saavat meidät tuntemaan voimakkaita tunteita. Lähimmäisen sanat satuttavat syvälle sydämeen, tuntuu kuin pelottava lumivyöry syöksyisi ja tuhoaisi kaiken hyvän. Voimme kantaa menneisyyden ”saldoja” eli tunteiden kertymiä. Jos elämässä on joutunut liian paljon kokemaan pelkoa, eikä ole ollut voimavaroja eikä käsittelykykyä, niin nykyiseen pelontunteeseen yhdistyy menneitäkin pelkoja. Kun ymmärtää tämän asian voi itseä ja muitakin ymmärtää paremmin ja olla armollisempi. Itsensä moittiminen ei ainakaan auta asiaa, joillakin oma sisäinen lohduttaja toimii automaattisesti, mutta toiset voivat opetella sitä.

Olet arvokas sellaisena kuin olet!

-Sinua siunaten-Marjo Keränen-

Lue kokonaan »

Rauhaa

Lisätty 11.01.2020

Toivotamme rauhaa toisillemme ja hyvä niin, sehän on hyvin toivottu olotila. Joskus meidän tunnetilat ovat kaikkea muuta kuin rauhaa. On stressiä, pelkoja, huolta ja murhetta, monenlaista tunnemyrskyä ja monta tunnetta päällekkäin. Kirjassa: Hyvää mieltä ja tunnetaitoja Päivi Niemi opettaa tunteiden säätelyä ja käy läpi kaikki perustunteet. Jos sinulla ns. lyö tunteet yli niin kannattaa käyttää aikaa ja pysähtyä työstämään tunteitaan joko yksin tai terapiassa. Helmikuussa järjestämässäni sielunhoitopäivässä pysähdymme hetkeksi tunteiden äärelle.

-Marjo Keränen-

Lue kokonaan »