Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Rukous

Lisätty 15.04.2020

”Rukoilen, että hän Henkensä kautta, suuren kirkkautensa mukaisesti, antaisi teidän sisäisen ihmisenne vahvistua voimassa. niin että Kristus asuisi uskon kautta teidän sydämisänne. Rukoilen, että te, rakkauteen juurtuneina ja perustuneina, voisitte yhdessä kaikkien pyhien kanssa käsittää, mitä on leveys, pituus, korkeus ja syvyys, ja oppia tuntemaan Kristuksen rakkauden, joka on kaikkea tietoa ylempänä. Näin te tulette täyteen kaikkea Jumalan täyteyttä. Hänelle, joka voi tehdä moninverroin enemmän kuin kaikki, mitä me anomme tai ymmärrämme, sen voiman mukaan, joka meissä vaikuttaa, hänelle kunnia seurakunnassa ja Kristuksessa Jeesuksessa kautta kaikkien sukupolvien, aina ja iankaikkisesti! Aamen.” (Kirje Efesolaisille 3: 16-21)

 

Näillä Paavalin sanoilla rukoilen sinunkin puolesta, joka luet tätä. Olet Jeesukselle niin rakas ja tärkeä, että Hän haluaa sinun myös ymmärtävän Kristuksen rakkauden ja juurtuvan siihen, jotta tulisit täyteen Jumalan rakkautta. Kannustan sinua myös itseäsi rukoilemaan tätä rukousta minä muodossa: Rukoilen, että hän Henkensä kautta, suuren kirkkautensa mukaisesti, antaisi minun sisäisen ihmiseni vahvistua voimassa...jne. Näin kannattaa myös muita Raamatun paikkoja kääntää rukouksiksi. Esimerkiksi: Ef. 4:22-24 Auta minua hylkäämään vanha ihmiseni ja uudistumaan hengeltäni ja mieleltäni ja pukemaan ylleni uusi ihminen, joka on luotu Jumalan kuvan mukaisesti totuuden vanhurskauteen ja pyhyyteen.

 

Toisinaan tuntuu, että rukous elämä on jotenkin kuihtunut, eikä mieleen tule oikeen mitään rukouksia. Silloin voi ottaa avuksi Raamatun ja rukoilla sieltä löytyviä rukouksia itsensä ja lähimmäistensä ylle. Isä meidän rukouksen lisäksi löytyy muitakin rukous malleja, Paavalin kirje Filippiläisille 1: 9-11, Kirje Roomalaisille 15:13. Rukousta on monenlaista, 1 Tim 2:8 kehoitetaan rukoilemaan pyhät kädet kohoitettuna ilman vihaa ja epäilystä. Rukouksia voi myös kirjoittaa itselle vaikka korteille ja laittaa näkyvälle paikalle. (Esim. Katso tämän sivun kuvagalleria, rukouskortti.)

 

Rukous on kuitenkin ennenkaikkea rakkaussuhteessa olemista Jeesuksen kanssa, yhteydenpitoa rakkaimpamme kanssa. Silloin voimme kertoa Hänelle salaisimmatkin asiat ja tunteemme. Hän kyllä tietää ne, jo ennenkuin kerromme, mutta Hän haluaa kuulla ne meidän suusta. Eräs ystävä kertoi minulle, kuinka hänen lapselleen oli tapahtunut onnettomuus ja hän oli kuullut siitä muilta ihmisiltä, mutta hän odotti malttamattomana, että pääsisi kuulemaan siitä oman lapsensa kertomana. Näin myös meidän taivaallinen Isämme haluaa kuulla meidän kertomana asioita. Rukouksen ei tarvitse olla hienoja lauseita, vaan sydämestä tulevia asioita. Joskus rukous on hiljaista läsnäoloa Herran kanssa, toisinaan taas raivokasta tunteen purkausta(niinkuin pieni lapsi). Minusta on ihana tanssia Herralle, siinä voi ilmaista myös kaikkia tunteita. Ennen olin häpeän kahlitsema, niin että en pystynyt tanssimaan edes yksin, mutta Jumala on eheyttänyt sisimpääni ihmeellisellä tavalla. Kunnia Herralle iankaikkisesti. ”Katso minä teen uutta! Nyt se puhkeaa taimelle, ettekö sitä huomaa?” Jesaja 43:19

-Marjo Keränen-