Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kasvukipujen kautta palvelustehtävään

Lisätty 22.02.2020

Jännityksessä on pelkoa, se tekee pieneksi ja nöyräksi, laittaa rukoilemaan ja auttaa terästäytymään. Se on siis hyväkin mutta ei missään nimessä mukava tunne. Tunteista puhuttiin seurakunnassamme sielunhoitopäivässä, jonka järjestin ja sen takia siis jännitin. Herra valitsi minut, joka en mitään ollut. Hän on tehnyt minussa valtavan työn, että pystyn nyt tekemään tällaista, johon minulla ei ole luontaisia edellytyksiä. Silloinhan tietysti kaikki kunnia kuuluu Jumalalle ja on todistuksena siitä, mitä Hän voi tehdä meidän sisimmässämme. Minä jolla oli kankea kieli ja pelotti puhua jos porukassa oli muutama henkilö, en olisi pystynyt puhumaan yli 20 hengelle. ”Kaikki minä voin Hänessä. Joka minua vahvistaa.” Fil 4:13. Rohkea on se joka peloista huolimatta tekee. Herra on luvannut olla minun kanssani. Joosua 1:9.

Noin 10 vuotta olen saanut kasvaa Jumalan koulussa. Pieni siemen ensin juurtui mullan alla pimeässä, sitten se alkoi kurkistelemaan valoon. Pieni taimi sai hitaasti kasvaa ja nyt se on puhjennut kukkaan. Ne on ollut kipeitä vaiheita, vaikka paljon on mahtunut mukaan hyviäkin keidas hetkiä. Kärsimys on aina hirvittävän vaikea sillä hetkellä, vaikka tietäisikin mitä hyvää siitä seuraa, emmehän me haluaisi kärsiä. ”Kärsimys on teille kasvatusta”. Hepr.12:7. ”Mikään kuritus ei tosin sillä kertaa näytä olevan iloksi vaan murheeksi, mutta jälkeenpäin se antaa hedelmänään vanhurskauden ja rauhan niille, joita on sen avulla harjoitettu. Hepr. 12:11. Jobin kirjasta 42. luvusta voimme lukea, miten hän kärsimyksen kautta löysi syvän yhteyden Jumalaan.

”Jumalan armahtavan laupeuden kautta kehotan siis teitä veljet: Antakaa ruumiinne eläväksi, pyhäksi Jumalalle mieluisaksi uhriksi”. Room 12:1. Näin kun olen Jumalalle antautunut, Hän on myös kehottanut olemaan kuuliainen, koska mitä hyötyä on antaa itsensä uhriksi ja sitten olla tottelematta, ei Jumala väkisellä tee meidän kautta asioita vaan siihen on suostuttava.

-Marjo Keränen-