Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Rakkaus

Lisätty 09.03.2020

Raamatussa puhutaan paljon rakkaudesta: Jumala on rakkaus. Jumalan rakkaus (agape) näkyi siinä, että Jeesus kuoli meidän syntien puolesta. Rakkaus vuodatetaan meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta. Meidän tulisi rakastaa itseämme ja toisiamme. "Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa. Rakkaus on siis lain täyttymys." (Room 13:10) Jaakobin kirjeessä kehoitetaan osoittamaan rakkautta, teoillamme toisiamme kohtaan ja Jumalaa kohtaan, olemalla kuuliainen hänelle. Kirjeessä Korinttilaisille 13:2 sanotaan, että ilman rakkautta en olisi mitään ja 14:1 kehoitetaan tavoittelemaan rakkautta. Rakkaus on kyllä tavoittelemisen arvoinen asia.

Mitä rakkaus on? Kysellään laulussa. Rakkautta voi myös tuntea omien tunteiden kautta. Ensimmäisen kerran, kun tunsin, että Jumala vuodatti minuun rakkautta, se oli kyllä ikimuistoinen hetki. Minulle julistettiin synnit anteeksi ja heti sen jälkeen tunsin myös lähimmäisen rakkautta siskoni lapsia kohtaan, (jota en ennen ollut kokenut). Voimme kokea myös rakastumisen tunteita toisiamme kohtaan. Mutta tunteet tulee ja menee, tunteiden varaan ei voi mitään perustaa. Lähimmäisen rakastamiseen tarvitsemme sitä Pyhän Hengen apua. Jeesus sanoi, että hän lähettää Pyhän Hengen meille, kun hän itse menee Isän luo.

Kirjassa "Rakkauden kieli", Gary Chapman neuvoo meitä, millä tavalla voimme osoittaa rakkautta toisillemme parisuhteessa, niin että toinen myös ymmärtää sen. Jokaisella on oma ensisijainen "rakkauden kieli" eli toinen haluaa läheisyyttä kun toinen taas kaipaa enemmänkin kauniita sanoja ja kolmas taas lahjoja tai tekoja.

Pieniä rakkauden tekoja voi jokainen opetella tekemään. Tämä on tietoinen päätös ja rukoilen meidän kaikkien puolesta : Jeesus auta meitä rakastamaan toisiamme!

Aiheesta lisää 22.3-20 klo13 Ylitornion helluntaiseurakunnassa

Marjo Keränen